Wedstrijden

Uitslagen AZ Jeugd: AZ O18 landskampioen

Op Sportpark de Toekomst stond zaterdagmiddag de finale om het landskampioenschap van de Eredivisie Onder 18 op het programma. Waar AZ de kampioen werd van het najaar, werd Ajax dat in het voorjaar. Het kampioensduel eindigde in een prachtige 0-2 overwinning voor de Alkmaarders.

Door de overwinning pakt AZ nu tevens een ticket voor het nieuwe Youth League-seizoen. Daarmee komen de Alkmaarders nu vier jaar achter elkaar in actie in de jeugdvariant van de Champions League.

Kansen voor AZ
De openingsfase was voor de Alkmaarders. In de vierde minuut was het Jayden Addai met de eerste kans van de wedstrijd. Niet veel later werd Yoël van den Ban de diepte ingestuurd. Een been van Ajax-verdediger Dies Janse kon maar net voorkomen dat de inzet van de AZ-spits op doel ging. Op slag van rust was het middenvelder Kasper Boogaard die nog gevaarlijk kon worden. Zijn schot belandde in de handen van doelman Paul Reverson. Vlak daarna leek Addai zijn ploeg op voorsprong te zetten. Een verwoestend schot spatte uiteen op de paal. Beide ploegen gingen dus met een doelpuntloze ruststand aan de thee.   

Openingstreffer 
Waar het er lange tijd op leek dat strafschoppen vanmiddag de beslissing moesten brengen, lukte het AZ toch om richting het einde van de wedstrijd de ban te breken. Het was Kees Smit die met een goede pass van Enoch Mastoras werd aangespeeld in de zestien. Middels een behendige draai verschafte Smit zichzelf een uitstekende positie. Hij twijfelde dan ook geen moment en schoot strak raak in de rechterhoek. Het bleef vervolgens niet bij de 0-1. In de blessuretijd kon AZ er nog een keer uit. De ingevallen Wassim Bouziane kon via een counter richting het Ajax-doel. Bouziane behield vervolgens het overzicht, legde hem af op Smit en hij maakte er 0-2 van. De ploeg van trainer Michael van Zijtveld gaf vervolgens ook niks meer weg en daardoor won AZ zaterdagmiddag met 0-2 op de Toekomst.  

Overige uitslagen
AZ O13 wist met 1-0 te winnen van FC Utrecht waardoor de ploeg het voorjaarskampioenschap binnen wist te halen
GA Eagles – AZ O15 0-1
AZ O16 – NAC Breda 2-2
ADO Den Haag – AZ O17 3-3 (ADO wns)

Bron AZ
Foto Toon Nugter