Wedstrijden

Programma AZ Jeugd: O15 gelijk in topper

De AZ Jeugdopleiding kende een speelronde met wisselende resultaten. Zo boekte AZ Onder 18 een monsterzege, versloeg koploper AZ Onder 13 tegenstander PSV en pakte ook AZ Onder 17 belangrijke punten. Ook speelden twee teams gelijk en ging één duel verloren.

AZ Onder 18 – Willem II | 7-0 (6-0)
AZ Onder 18 liet zaterdag weinig heel van Willem II. De ploeg van trainer Michael van Zijtveld kwam in de eerste helft van het competitieduel al op een 6-0 voorsprong. Na de pauze kwam daar nog een goal bij: 7-0. De ploeg staat nog maar 2 punten achter op de nieuwe koploper Feyenoord, al heeft het wel een wedstrijd meer gespeeld. AZ is de najaarskampioen en strijd met de voorjaarskampioen om het algeheel kampioenschap

ADO Den Haag – AZ Onder 17 | 1-2 (1-1)
Het AZ Onder 17 van trainer Tim Roest heeft weer aansluiting met de bovenste plaatsen gevonden. Op bezoek bij ADO Den Haag boekte de ploeg een 1-2 overwinning. 

De Alkmaarders kenden op Sportpark De Aftrap een ijzersterke start, want al na twee minuten bolde het net. Melle Roede gaf de bal mee aan Tycho de Wit, waarna laatstgenoemde met succes uithaalde: 0-1. Halverwege de eerste helft deed ADO echter iets terug, waardoor de ploegen weer op gelijke hoogte stonden. Na de onderbreking ging AZ verder met zijn jacht op drie punten en was daarin succesvol. In de 52e minuut namen de AZ’ers opnieuw de leiding. Ditmaal was het De Wit die Roede een wederdienst leverde met een assist en zijn teamgenoot daarmee op het scoreformulier hielp: 1-2. Die tweede goal bleek genoeg voor de zege. 

AZ Onder 15 – Feyenoord | 0-0 (0-0)
AZ Onder 15 speelde zaterdagmiddag gelijk tegen Feyenoord. Op het AFAS Trainingscomplex slaagden beide ploegen er niet in om de score te openen en eindigde het duel in 0-0.

De wedstrijd kende een evenwichtige eerste helft waarin beide teams aan elkaar gewaagd waren. Dit resulteerde in veel duels, maar weinig kansen. De thuisploeg wist voor rust tweemaal gevaar te stichtten uit corners genomen door Ties Kemna. Verdediger Janoa Elias kon echter net niet goed uithalen en een volgende hoekschop werd naast het doel gekopt door Nuur Mahamed Ahmed. Aan de andere kant waren de Rotterdammers één keer gevaarlijk met een poging van afstand van Gian-Luca Aserie. Zijn schot ging naast. Beide elftallen zochten vervolgens de kleedkamers op met 0-0 op het scorebord.

In de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde: een strijdlustig duel waarin de kansen schaars waren. Tien minuten voor tijd wisten beide teams echter toch tot kansen te komen. AZ-invaller Taecke van Dam van Isselt haalde uit nadat een voorzet door de bezoekers niet goed kon worden weggewerkt. De poging van de middenvelder werd echter gestopt door Feyenoord-keeper Duron van Bennekom. Even later verraste Cas Klop met een indraaiende corner, maar ook nu was Van Bennekom alert. In de slotminuten wist ook Quenten Attigah zich te onderscheiden. De AZ-doelman had een geweldige reflex in huis op een poging van dichtbij. Zo bleven de goals uit en eindigde het duel in een doelpuntloos gelijkspel.

NAC Breda – AZ Onder 14 | 2-2 (2-0)
AZ Onder 14 hield één punt over aan de confrontatie met NAC Breda. Op Sportpark Heksenwiel kwamen beide ploegen tweemaal tot scoren en eindigde het duel in 2-2. 

Ondanks een goed begin keken de Alkmaarders binnen het kwartier tegen een 2-0 achterstand aan. De thuisploeg was twee keer trefzeker vanuit de omschakeling. AZ kwam vervolgens tot een aantal serieuze pogingen, met onder anderen Charly van Oosterhout. Na een uitbraak ging de spits alleen op de keeper af, maar slaagde hij er niet in de kans te verzilveren. In de tweede helft schoot het team van Juryan Zandvliet uit de startblokken. Invaller Jessey Jay van der Mije zorgde vlak na rust voor de aansluitingstreffer en schoot een minuut later ook de gelijkmaker tegen de touwen.

De bezoekers uit Alkmaar waren ook na de gelijkmaker de betere partij en gingen op zoek naar de winst. Even leek Van der Mije zijn hattrick compleet te maken en de bezoekers op voorsprong te schieten. Met een mooie lob wist hij de Bredaase doelman te verschalken, maar zijn poging belandde op de lat. Middenvelder Joey Plat was eveneens dichtbij een doelpunt, maar ook hij raakte het aluminium. De winnende treffer bleef echter uit en zo moest AZ genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel.

AZ Onder 13 – PSV | 3-1 (2-0)
Koploper AZ Onder 13 bond zaterdag ook PSV aan de zegekar. De ploeg van trainer Dico Blei was op het AFAS Trainingscomplex met 3-1 te sterk voor de Eindhovenaren.

Direct vanaf het eerste fluitsignaal was het één en al AZ. De thuisploeg zette hoog druk op de Brabanders en binnen vier minuten was het raak. Hatim Elfargoussi ontving de bal in het strafschopgebied, wipte de bal fraai over zijn directe tegenstander heen en schoof de bal vervolgens knap langs de PSV-goalie: 1-0.

Nog geen minuut later zag spits Dinar Ait Errami zijn poging van afstand op de lat terecht komen. De bezoekers kwamen nauwelijks aan voetballen toe en de kansen bleven komen voor AZ. Zo waren Elfargoussi, Musabe Iliyas Abdusalam en Dylan Nsemi allen dichtbij een doelpunt. Vlak voor rust sloeg zorgde Ait Errami alsnog voor een verdubbeling van de marge. De aanvaller tikte bij de eerste paal een voorzet van Musie Mesfun binnen. Na de pauze kwam PSV met een strafschop dichterbij, maar zorgde AZ in de 54e minuut voor de beslissing. Na een steekpass van Elfargoussi kwam Mesfun langs de PSV-defensie en schoot hij de 3-1 diagonaal tegen de touwen. In de slotfase van het duel was ook Jip de Flart nog dichtbij een treffer. Op aangeven van Mesfun schoot De Flart de bal tegen de paal. Zo kwam de vierde Alkmaarse treffer niet en bleef het bij 3-1.

sc Heerenveen – AZ Onder 12 6-12 (Twin Games) en 1-5
PSV – AZ Onder 11 9-7 (Twin Games)

Bron AZ